keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Noviisi 2009 Facebookissa

Facebook, tuo monet koukuttanut ja yhtä monen vihaama virtuaalinen ystäväkirja leviää kulovalkean tavoin. Nyt myös Noviisi on päättänyt hypätä samaan kelkkaan. Kisalle on nimittäin perustettu Facebookiin oma "event", joka löytyy kisan yhtenä järjestäjänä toimivan Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin eli Tutkan ryhmän alta.

Kipinä Noviisin synnyn taustalla oli halu kokeilla uusia tapoja tehdä asioita. Samalla tavoin Noviisin Facebook-sivu on kokeilu, jolla pyritään selvittämään, miten palvelu soveltuu kirjoituskilpailujen tapaisista tapahtumista tiedottamiseen. Ainakaan vielä se ei ole tuohon tarkoitukseen paras mahdollinen väline, sillä Facebookista ei esimerkiksi löydy kirjoituskilpailuille lainkaan omaa tapahtumatyyppiään.

Sivun tarkoituksena on toimia Noviisi-kirjoituskilpailun osanottajien ja järjestäjien virtuaalisena tapaamispaikkana. Toistaiseksi sivulla tapahtuman "varmistuneina osallistujina" ovat lähinnä sen toimitsijat ja tuomaristo, mutta kuka tahansa kisaan kiinnostusta tunteva tai osallistumista harkitseva on tervetullut liittymään mukaan.

Tavoitteena on, että kisan kanssa tavalla tai toisella tekemisissä olevat, mukaan lukien osallistujat, pystyisivät harrastamaan Facebook-sivun kautta kuuluisaa sosiaalista verkostoitumista. Monissa kirjoituskilpailuissahan, Nova mukaan luettuna, niin tuomarit, esiraati kuin muutkin osanottajat jäävät monille kasvottomiksi hahmoiksi.

Sivun kautta pyritään myös tiedottamaan Noviisin etenemisestä, kisan virallisten sivujen ohella. Tapahtuman seinällä voi kysyä mielessään epätietoisuutta herättäneitä asioita, vaikka varmimmin tiedusteluihinsa saakin vastauksen kisan sähköpostiosoitteen kautta. Myös muuta keskustelua voi herätellä, mutta esimerkiksi työn alla olevista novelleistaan siellä ei kannata kertoa. :-)

Noviisi 2009:n Facebook-sivu löytyy osoitteesta:

http://www.facebook.com/event.php?eid=83015565872

Ei kommentteja: