perjantai 1. marraskuuta 2019

Noviisi 2019 esiraativaiheessa

Noviisi 2019:n deadline umpeutui 31.10. Kilpailuun lähetettiin tällä kertaa 67 tekstiä yhtä monelta kirjoittajalta. Mukana oli jälleen useamman kirjoittajan yhteistyönä tekemiä novelleja, ja kirjoittajia jotka osallistuivat useammalla kuin yhdellä tekstillä.

Edellisen Noviisin 62 tekstin ja 46 kirjoittajan ennätys rikkoutui näin komeasti, vaikka loppumetreille asti vaikuttikin siltä, että tämänvuotisesta kisasta tulee hiljaisempi. Tänä vuonna mukana oli myös aiempaa enemmän opettajien myötävaikutuksella kisaan lähetettyjä tekstejä.

Noviisi on perinteisesti ollut tyttöjen dominoima kisa, ja poikia osanottajissa on yleensä vain muutama, jos sitäkään. Tänä vuonna tuo muuttui, ja 67 osanottajasta 14 oli poikia. Osasyy tähän saattaa olla opettajien myötävaikutuksessa, mutta vaikuttaa siltä, että aiempaa useampi poika on löytänyt kisan myös omatoimisesti.

Kirjoittajien maantieteellinen jakauma sen sijaan oli tutun tasainen, ja kisaan lähetettiin tekstejä pohjoisinta Lappia myöten. Harvinaista kyllä, pääkaupunkiseutu on joinakin vuosina ollut liki aliedustuttuna, mutta tänä vuonna tekstejä tuli myös sieltä selvästi aiempaa enemmän.

Kisan esiraati aloittaa seuraavaksi työnsä, minkä jälkeen jatkoon pääsevät tekstit siirtyvät tuomaristolle. Osallistujille tiedotetaan tästä erikseen. Kisan tulokset julkistetaan alkuvuodesta 2020.

Noviisi 2019:n järjestäjät kiittävät kaikkia kilpailuun osaa ottaneita!

Ei kommentteja: