maanantai 1. kesäkuuta 2009

Noviisi-kirjoituskilpailu esiraativaiheessa

Noviisi 2009 -kirjoituskilpailu on esiraativaiheessa. Kisaan saapui määräaikaan 31.5. keskiyöhön mennessä yhteensä 55 tekstiä yhtä monelta kirjoittajalta. Mukana oli yksi kirjoittajapari ja yksi kirjoittaja oli mukana kahdella tekstillä.

Kisan järjestäjät ovat syystäkin tyytyväisiä ensimmäisen valtakunnallisen Noviisin keräämään satoon, sillä määrä on yli kolminkertainen verrattuna vuoteen 2007, jolloin Noviisi järjestettiin alueellisena. Mukana oli toisaalta myös ilahduttavan paljon tuttuja nimiä, eli viimekertaiseen Noviisiin osaa ottaneita kirjoittajia.

Noviisiin otti osaa kirjoittajia yllättävänkin tasaisesti ympäri maata, niin pienemmiltä kuin isommiltakin paikkakunnilta. Esimerkiksi pääkaupunkiseutu tai muut suuret kaupungit eivät siis olleet sen enempää edustettuna kuin muukaan maa. Pojat sen sijaan olivat nyt selvästi vähemmistönä; tyttöjä oli mukana lähes neljä kertaa niin paljon kuin poikia.

Esiraati, johon kuuluvat Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Pasi Karppanen, ValoAurinko ry:n edustaja Kati Oksanen, Risingshadow-foorumin edustaja Iivari Koutonen ja monivuotinen Nova-esiraatilainen Leila Paananen, lukee parhaillaan kilpailutekstejä.

Kisan järjestäjät kiittävät kaikkia osallistujia!